3 jaar Cultuurbeleid

woensdag 24 maart 2010
Terug naar overzicht

3 jaar Cultuurbeleid

Verhuis bibliotheek De Boekenmolen naar nieuw gebouw. Het ruime en lichte gebouw in de Hoveniersstraat in hartje Molenbeek biedt nu plaats voor lezingen, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten.

Uitbreiding collectie bibliotheek, waaronder de aanleg van een exclusieve stripcollectie. Het aantal uitleningen en het aantal bezoekers steeg dan ook sterk!

Oprichting Nederlandstalige speelpleinen. Jef Van Damme zorgde ervoor dat Molenbeekse kinderen voortaan zowel tijdens de Paasvakantie als de zomervakantie terecht kunnen op een dynamische speelpleinwerking. Enthousiaste monitoren zorgen voor fantastische activiteiten op een domein midden in het groen.

Maandelijkse seniorennamiddag in Sippelberg. Optredens van Connie Neefs, Eddy Wally, countrynamiddagen maar ook bv. een heuse bigband staan op het programma. Klassiekers die elke maand een 200tal senioren laten swingen!

Realisatie culturele website en cultureel symbool. Alle culturele activiteiten in Molenbeek zijn binnenkort in 1 klik te bekijken op www.culture1080cultuur.be. Op initiatief van Jef Van Damme werd dit een gezamenlijk project van alle de gemeentelijke cultuurdiensten (Nederlandstalige en Franstalige cultuurdienst en het Huis van Culturen en Sociale Samenhang). Ook zullen alle culturele instellingen in Molenbeek herkenbaar zijn via 1 gemeenschappelijk symbool dat op de voorgevel van elke culturele instelling zal worden aangebracht.

Uitbreiding cultureel aanbod. Alle Molenbekenaren komen aan hun trekken met de maandelijkse seniorennamiddag in Sippelberg, met huiskamerconcerten, poëzieavonden, culturele wandeparcours, Erfgoeddagen,... .