30 extra verkeersdrempels in Molenbeek

dinsdag 20 september 2011
Terug naar overzicht

30 extra verkeersdrempels in Molenbeek

Vaak rijden automobilisten te snel in de straten van Molenbeek. Om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verhogen, zal schepen van Mobiliteit Jef Van Damme in heel wat straten snelheidremmers voorzien, in de vorm van Berlijnse kussens, verkeersdrempels of andere verkeersremmers. “Want hoewel vele straten reeds verkeersborden staan die aangeven dat het om een zone 30 gaat, volstaan deze maatregelen vaak niet”, zegt Jef Van Damme.

“Meer en meer bewoners in Molenbeek klagen over overdreven snelheid in hun straat. Er zijn inderdaad straten in de gemeente waar automobilisten veel te snel rijden. Ook in straten waar vele kinderen lopen omwille van de aanwezigheid van een school of een sportzaal, stelt het probleem zich”, zegt schepen van Mobiliteit Jef Van Damme. “Om objectief te kunnen vaststellen hoe snel auto’s voorbijraasden, hebben we begin 2010 enkele snelheidsmeters aangeschaft. Nu zijn de metingen achter de rug en hebben we bepaald in welke straten we maatregelen gaan nemen om de snelheid te beperken. We zullen automobilisten dwingen om snelheid te minderen via berlijnse kussens, verkeersdrempels en andere verkeersremmers.”

De straten waar deze maatregelen genomen zullen worden, zijn de Begijnenstraat, Vierwindenstraat, Tamarislaan, Opzichterstraat (tussen Havenlaan en Ribaucourtstraat), Jean Dubrucqlaan (tussen Jetsestenweg en de Belgicalaan, Darimonstraat, Edmond de Grimberghestraat, Gabrielle Petitstraat, Werkhuizenstraat, Bonneviestraat rond het speelpleintje, Courtoisstraat, Fuchsiasstraat, Onafhankelijkheidsstraat, Levallois-Perretstraat, Koorstraat, Sint-Maartenstraat, Olifantstraat, Zwarte Vijversstraat, Piersstraat, Kortrijkstraat, Karperstraat, Ribaucourtstraat (tussen Leopold II-laan en Picardstraat), De Rooverelaan, Jean-Baptiste Decockstraat, François Sebrechtslaan, Reimond Stijnsstraat, Serenadestraat en Edmond Candrieslaan.