7 keer meer fietspaden op 4 jaar tijd!

dinsdag 01 juni 2010
Terug naar overzicht

7 keer meer fietspaden op 4 jaar tijd!

Sinds kort hebben fietsers in Sint-Jans-Molenbeek weer een extra streep voor: de Brigade Pironlaan, de Joseph Baecklaan, de Vandenboogaerdestraat en een stuk Mettewielaan hebben er een fietspad bij. Jef Van Damme: "Van bij mijn aantreden als schepen van Mobiliteit heb ik van extra fietspaden een prioriteit gemaakt. Tussen 2006 en vandaag steeg het aantal fietspaden van 1,2 km naar 8,8 km, soit een verzevenvoudiging."

Verschillende fietspaden, overrijdbare trottoirs en fietssuggestiestroken werden de laatste jaren aangelegd zodat elke fietser zich op een veiligere manier kan verplaatsen. Jef Van Damme: "Er moeten nog meer fietspaden bijkomen, maar we zijn al goed op weg. 2010 is nog niet halfweg en toch zijn we dit jaar al 1,9 km fietspaden en 1,8 km fietssuggestiestroken rijker in Molenbeek en dit zonder rekening te houden met de werken die op de Mettewielaan aan de gang zijn!"

De afgelopen jaren kwamen er fietspaden bij op belangrijke doorgangsassen als de Machtenslaan, de Delaunoystraat, de Gentse Steenweg , de Jubelfeestlaan en de Karreveldlaan. Stilaan worden nu ook een aantal missing links weggewerkt. Waar geen plaats is voor fietspaden worden fietssuggestiestroken voorzien. Op vier jaar tijd stegen ook die van 1,8 km naar 5 km.

Jef Van Damme: 'een echt fietsbeleid ontwikkel je niet alleen met sensibiliserende maatregelen. Je overtuigt mensen vooral door de publieke ruimte en de wegen anders in te richten. In de aanleg van straten fietspaden voorzien is essentieel om het fietsgebruik in Brussel te doen stijgen'.