Amerikaanse radio ontdekt 'Brussels' smelly subway!

vrijdag 17 december 2010
Terug naar overzicht

Amerikaanse radio ontdekt 'Brussels' smelly subway!

De urinegeur die onlosmakelijk verbonden is met sommige Brusselse metrostations heeft nu ook de overkant van de Atlantische Oceaan bereikt. Een van de grootste openbare radiostations in de Verenigde Staten wijdde dinsdag een minutenlange reportage aan de 'smelly subway' in de hoofdstad van Europa. Jef Van Damme: “Het is onvoorstelbaar dat onze hoofdstad aan de andere kant van de Oceaan niet bekend staat als 'the Capital of Europe', maar wel om wille van zijn penetrante geur. De metro wordt er nu zelfs als 'smelly subway' omschreven! Waar gaan we naartoe?"

In de reportage verkent een journalist van Radio Public International (RPI) de Grote Markt en Winterpret. In het pré-metrostation Beurs komt hij echter in een andere, minder welriekende wereld terecht.

Op zoek naar het hoe en waarom van de geurhinder in de Brusselse ondergrond gaat de journalist te rade bij achtereenvolgens kenner Jef Van Damme (sp.a), schepen van Mobiliteit in Molenbeek en Brussels parlementslid, schepen van Toerisme Phillippe 'metroparfum' Close (PS), minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) en ... Manneken Pis.

Jef Van Damme: 'Door onze actie werd de minister al meermaals hierover geïnterpelleerd. Ook het feit dat er slechts twee controleurs zijn voor het hele metronet werd onlangs gecommuniceerd. Wat moeten we nog doen om duidelijkheid hierover te scheppen en eindelijk actie te ondernemen? Het nieuws geraakt al over de Atlantische Oceaan ondertussen!”

Ontdek vooral de audioreportage en ook een bijhorend filmpje via deze link: http://www.theworld.org/2010/12/13/smelly-brussels-subway/