Bezoek onze scholen tijdens de Open-school-dagen

dinsdag 29 november 2011
Terug naar overzicht

Bezoek onze scholen tijdens de Open-school-dagen

Het project 'Samen naar School in de Buurt' organiseert in de week van 12 tot 16 december openschooldagen. “Dit biedt ouders de kans om eens achter de schermen te gaan kijken van de school waar ze hun kind willen inschrijven”, zegt initiatiefnemer en schepen voor Nederlandstalig onderwijs in Molenbeek, Jef Van Damme.

Het project Samen naar School in de Buurt wilt ouders van een kind geboren in 2010 kennis laten maken met de 20 deelnemende buurtscholen uit Anderlecht, Koekelberg en Sint-Jans-Molenbeek. Zo merken ze dat ze niet de enigen zijn die een buurtschool overwegen en zien ze scholen die ze anders misschien niet zouden bezoeken. Het doel van het project is om van concentratiescholen weer echt gemengde scholen te maken en om ook Nederlandstalige ouders er toe aan te zetten hun kind in een buurtschool in te schrijven.

“Een van de dingen die we doen om ouders kennis te laten maken met scholen uit hun buurt, is het organiseren van open-school-dagen, die ervoor zorgen dat ouders de sfeer kunnen opsnuiven en kennis kunnen maken met de schoolcultuur”, zegt Jef Van Damme. “Het is een unieke kans een kijkje te nemen achter de klasdeuren, om de leerkracht aan het werk te zien met de leerlingen… Dit geeft een vrij realistisch beeld van het reilen en zeilen op de school.”

De schoolbezoeken gaan door tijdens de twee open-school-weken. De eerste open-school-week loopt van 12 tot 16 december 2011, de tweede gaat door tijdens de week van 16 tot 20 januari 2012. Elke school heeft per week twee vaste bezoekmomenten. De informatie per school vindt u hier: http://www.samennaarschoolindebuurt.be/index.php/open-school-dagen/30-informatie/42

Schrijf u vandaag nog in voor een bezoek in de scho(o)l(en) naar uw keuze op: http://www.samennaarschoolindebuurt.be/index.php/open-school-dagen

Meer info:
www.samennaarschoolindebuurt.be
samennaarschoolindebuurt@molenbeek.irisnet.be
02 412 08 41

Het project 'Samen naar School in de Buurt' loopt ook in Sint-Gillis. Meer informatie hierover vind je bij de Brede schoolcoördinatrice Nadia Berhmoun (02 533 98 64 - nberhmoun@stgilles.irisnet.be)