Bezoekersparkeerkaarten voor 70-plussers

maandag 13 februari 2012
Terug naar overzicht

Bezoekersparkeerkaarten voor 70-plussers

“Sinds kort zijn er bezoekersparkeerkaarten beschikbaar bij de dienst Parkeerbeheer voor alle inwoners van Molenbeek die ouder zijn dan 70, in een betalende zone wonen en niet over een parkeerkaart (en dus auto) beschikken binnen het gezin”, zegt schepen van Mobiliteit Jef Van Damme die samen met schepen van Sociale Actie Paulette Piquard dit initiatief nam.

Jef Van Damme: “Wij kregen vaak vragen van hulpbehoevende bejaarden die geen auto hadden. Want sinds de invoering van het betalend parkeren kregen ze minder bezoek van hun familie die niet in Molenbeek woont, of werden de bezoeken alleszins ingekort. En dat terwijl voor de 70-plussers dat bezoek toch noodzakelijk is omdat ze hulp in het huishouden nodig hebben, of gewoon omdat het aangenaam is om uit de eenzaamheid te ontsnappen. Bovendien zijn bezoekjes van familieleden vaak ook een belangrijke voorwaarde om mensen toe te laten langer thuis te blijven wonen.”

De bezoekersparkeerkaarten zijn gratis, en de 70-plussers krijgen verschillende kaarten die elk goed zijn om 2u15 gratis te parkeren en dit voor een totaal van 35 uur per trimester. Bezoekers kunnen de kaart gebruiken in de groene parkeerzones in de buurt van de woonplaats van de rechthebbende.

Om de bezoekersparkeerkaart te krijgen, moet de aanvrager of iemand die een volmacht heeft van de aanvrager zich melden aan de loketten van de dienst Parkeerbeheer, met de identiteitskaart (of een kopie ervan) van de 70-plusser in kwestie.

De kaart is zeer gemakkelijk te gebruiken. De bezoekers moeten krassen op de kaart zodat de maand, dag en het uur waarop geparkeerd wordt, zichtbaar is. Daarna moeten de bezoekers deze kaart zichtbaar achter de voorruit leggen. Gebruikte kaarten kunnen elk trimester ingewisseld worden aan de loketten van de dienst Parkeerbeheer (Opzichterstraat 63-65, 1080 Sint-Jans-Molenbeek). Deze dienst is open op maandag, dinsdag, woensdag van 8u00 tot 12u00, donderdag van 16u tot 18u45 en vrijdag  van 13u tot 16u00.

Meer info: Dienst Parkeerbeheer- Opzichterstraat 63 - 65 - 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Tel. : 02 412 05 70 – parking.1080@molenbeek.irisnet.be