Bioscoopboot, goed idee dat hapert

vrijdag 01 maart 2013
Terug naar overzicht

Bioscoopboot, goed idee dat hapert

In 2006 werd ze voor het eerst aangekondigd: een bioscoopboot, aan te meren aan de Akenkaai vlakbij het Kaaitheater, tegenover KBC.  Met drie filmzalen zou de boot 120.000 à 150.000 bezoekers per jaar kunnen ontvangen en een mooie culturele impuls geven aan de kanaalzone. Maar in 2013 is er nog geen bioscoopboot te bespeuren…

De boot is een privé-initiatief. Verschillende andere partners (zoals de Haven, stad Brussel en Beliris) hebben steun of subsidie toegezegd. Beliris heeft voor dit project 500.000 euro voorzien, op voorwaarde dat de booteigenaar voldoende eigen middelen kan inbrengen. Het gewest heeft al 50.000 euro geïnvesteerd, die indien nodig contractueel kan worden teruggevorderd.

Sinds de aankondiging in 2006 is de timing voor de realisatie telkens opgeschoven. Eerst was het 2008, nu is er sprake van 2015. Jef Van Damme vernam dat in het antwoord op zijn parlementaire vraag aan minister Grouwels, eind februari.

Jef Van Damme: “De boot is een goed idee, maar ze lijkt wel het monster van Loch Ness. Er wordt over gesproken, maar er valt niets concreets te zien. Ik hoop dat het snel duidelijk wordt of de boot er komt of niet, want er zijn al middelen in geïnvesteerd.”

Om het nieuwsbericht van TV Brussel over het onderwerp te bekijken, klik hier.