Brussel stapt in website www.gevondenfietsen.be van de provincie Antwerpen

donderdag 09 februari 2012
Terug naar overzicht

Brussel stapt in website www.gevondenfietsen.be van de provincie Antwerpen

Brussels parlementslid Jef Van Damme (sp.a) is tevreden dat een eerste concrete maatregel tegen fietsdiefstal in Brussel het licht ziet.

Brussels parlementslid Jef Van Damme (sp.a) heeft vernomen dat de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen vandaag positief heeft gereageerd op de vraag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om in te stappen in de nieuwe website www.gevondenfietsen.be. Het Brussels gewest zal wel de kosten moeten betalen voor de vertaling van de website naar het Frans.

Op 16 november 2010 lanceerde de provincie Antwerpen de nieuwe website www.gevondenfietsen.be. Fietsen die onbeheerd teruggevonden worden door de politie- en gemeentediensten worden met een foto en een beschrijving op deze website verzameld. Iedereen wiens fiets werd gestolen, kan nagaan of deze werd teruggevonden. Als hij zijn fiets herkent, kan hij online meteen een aanvraag doen om zijn fiets terug te krijgen.

De provincies Limburg, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen zijn eerder al in het initiatief gestapt. De toetreding van de provincie Oost-Vlaanderen wordt momenteel voorbereid. Vandaag heeft de bestendige deputatie ook het licht op groen gezet voor een toetreding van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Jef Van Damme: “Fietsdiefstal is in Brussel een groot probleem, een probleem dat niet stopt aan de grenzen van het gewest. Daarom is het belangrijk om zo gecoördineerd mogelijk de strijd aan te gaan tegen fietsdiefstal, met zoveel mogelijk provincies, politiezones en gemeenten samen. Het is goed nieuws in de strijd tegen de fietsdiefstal dat de provincie Antwerpen wil samenwerken met Brussel om het probleem in te dijken. Deze gecoördineerde aanpak kadert perfect in de voorstellen om fietsdiefstal te bestrijden die ik eind 2011 heb gedaan in de fietscommissie van Brussel, en die ik weldra zal indienen in het Brussels parlement.”

Bekijk het dossier fietsdiefstal van sp.a Brussel: http://brussel.s-p-a.be/MP/

Hier vind je de voorstellen van Jef Van Damme