Brussel wordt een loopstad

donderdag 08 november 2018
Terug naar overzicht

Brussel wordt een loopstad

Begin 2018 werd mijn voorstel goedgekeurd om een vrijetijdsloopplan voor Brussel uit te werken. Nu wordt het meer en meer concreet.

perspective.brussels (expertisecentrum over de ontwikkelingsstrategie voor Brussel) en visit.brussels (het bureau voor toerisme) hebben inmiddels een stuurgroep opgericht. Daar overleggen alle betrokkenen hoe ze zo’n loopplan aanpakken en wie wat gaat doen. 

Wat waren mijn suggesties zoal? Een duidelijke wegbewijzering voor looproutes, promotie om Brusselaars en bezoekers aan te zetten te lopen, drinkfonteintjes en toiletten langs looproutes. 

Hier moet je zijn

De vaak gebruikte en geschikte looproutes zijn alvast in kaart gebracht. Die looproutes zullen beter aan elkaar gelinkt ook beter aangeduid worden. Er komen fysieke markeringen. Tegelijk zijn ook virtuele loopapplicaties in de maak. Op langere termijn komt er aangepaste infrastructuur voor lopers. Kortom, Brussel krijgt een ‘merkidentiteit’ als unieke en authentieke loopstad, met alle promotie die daarbij komt kijken. 

Het doet me plezier dat de Brusselse administraties met mijn voorstel aan de slag zijn gegaan. Lopen is gezond en leuk. Iedereen kan het doen en het is goedkoop. Ik zie het zo voor me: Brusselaars die de loopschoenen aantrekken, maar ook bezoekers en toeristen die Brussel al lopend ontdekken. 

Foto: 20km van Brussel 2012 (reporters)