Burgemeester weigert uitleg over contact met FOX-journaliste

woensdag 23 mei 2018
Terug naar overzicht

Burgemeester weigert uitleg over contact met FOX-journaliste

Kate Hopkins van FOX-News plaatste zopas Molenbeek in een zeer slecht daglicht: Molenbeek is een ‘jihadi-hoofdstad’. Het verbaast me dat de burgemeester de journaliste – gezien haar kwalijke reputatie – te woord heeft gestaan. Ik vroeg om toelichting, maar de burgemeester wou me geen uitleg geven.

Voor wie ongenuanceerd denkt, is het heel gemakkelijk Molenbeek te ‘bashen’: er wonen extremisten, het is een boevenhol. Dat is ook de lijn van het betoog van Kate Hopkins. Ze zoekt de controverse op. Met halve waarheden en hele leugens besmeurt ze het imago van onze gemeente. Haar manier van werken is het tegendeel van genuanceerde journalistiek.

Geen commentaar

Wat me nog het meest stoort? Dat burgemeester Schepmans zo gedienstig Kate Hopkins te woord heeft gestaan. Schepen Annalisa Gadaletta komt herhaaldelijk in beeld in de reportage. Dat zijn geen ‘spontane’ ontmoetingen meer.

Ik vroeg om verduidelijking in de gemeenteraad. De burgemeester weigerde te antwoorden op mijn vragen ‘om procedureredenen’. Mevrouw Schepmans kondigde wel aan in de pers dat ze klacht zal indienen tegen Hopkins. Alleen, bij wie dan? Op welke basis? Ik kreeg er geen uitleg over.

Wat leer ik hieruit? Dat je bij contacten met de pers je je best informeert over met wie je te maken krijgt. Goede journalistiek helpt je de wereld te begrijpen. Slechte journalistiek doet het tegendeel.

Foto: Gemeenteplein Molenbeek door Hylke Gryseels