Cultureel ontbijt in Molenbeek groot succes

woensdag 28 maart 2012
Terug naar overzicht

Cultureel ontbijt in Molenbeek groot succes

Afgelopen zondag ging in Molenbeek voor de tweede keer het Cultureel Ontbijt door. Bedoeling was om inwoners te laten kennismaken met het rijke culturele aanbod van de gemeente. De bibliotheek De Boekenmolen, gemeenschapscentrum De Vaartkapoen en de cultuurdienst organiseerden dit ontbijt op initiatief van Jef Van Damme.

Het ontbijt ging door in GC De Vaartkapoen en lokte meer dan 50 geïnteresseerden. Na het ontbijt was er een workshop “theaterpoppen maken” voor kinderen en korte wandelingen langs dé culturele plekjes in de gemeente voor de volwassenen. Die wandeling kwam langs het gemeentehuis, het VK* naai-atelier, enkele socio-culturele organisaties zoals bon, foyer en Jes, de bibliotheek en het Huis der Culturen. Vele mensen waren verrast om het grote culturele aanbod dat achter de soms kleine gevels te vinden is. Ze waren ook erg verbaasd over het feit dat verschillende oude gebouwen (fabrieken, scholen) in Molenbeek met zoveel respect voor hun eigenheid herbestemd werden in culturele infrastructuur.

De deelnemers kregen ook nog een informatiepakket samengesteld met kortingbonnetjes om DVD’s uit te lenen in de BIB, een wandelkaart molenbeek à la carte, een kalender cultuurdienst, een onthaalgids, een waardebon voor een concert in de VK…