De nieuwe nederlandstalige bibliotheek al gezien?

vrijdag 25 augustus 2006
Terug naar overzicht

De nieuwe nederlandstalige bibliotheek al gezien?

Ze staat er al... een beetje, en elke dag een beetje meer. Eind 2007 wordt ze ingehuldigd. Voor mij moet deze bibliotheek een nieuw centrum van Nederlandstalige cultuur worden in Molenbeek. Jong en minder jong moeten er niet alleen boeken vinden maar veel meer...
Er is natuurlijk al een werkende Nederlandstalige bibliotheek in Molenbeek. De Boekenmolen is echter te klein behuisd in een gebouw in de Tazieauxstraat. Zelf met de beste wil van de wereld is het onmogelijk om daar een echte volwaardige bibliotheek uit te bouwen. Er is éénvoudigweg geen ruimte.

Dankzij de vorige sp.a schepenen heeft de gemeente met de hulp van de Vlaamse Gemeenschap de stap gezet om een nieuwe plek te zoeken. Eind 2007 zal de Boekenmolen daarom haar intrek nemen in het gerenoveerde gebouw in de Hoveniersstraat (zie foto).

Deze nieuwe plek in het hartje van het historisch centrum van Molenbeek zal de bibliotheek de kans en de ruimte geven om een waaier aan activiteiten aan te bieden. We moeten deze kans dan ook met beide handen grijpen. Er moeten computers ter beschikking staan van wie thuis geen pc of internettoegang heeft. Er kunnen vernissages, debatten, poësieavonden en tentoonstellingen georganiseerd worden. En last but not least geeft deze nieuwe infrastructuur de mogelijkheid om een ruim aanbod van boeken op een aangename manier aan te bieden. Zowel aan scholen als aan particulieren.

Iets om naar uit te kijken!