Een nieuw duurzaam wijkcontract voor Molenbeek

zondag 09 februari 2014
Terug naar overzicht

Een nieuw duurzaam wijkcontract voor Molenbeek

In 2014 start een nieuw wijkcontract 'Zinneke' in de wijk Heyvaert-Hertogin Van Brabantplein. Molenbeek heeft een lange traditie aan wijkcontracten. Er liepen eerder al wijkcontracten o.a. in de Maritiem- en de Heyvaertwijk.

De Wijkcontracten zijn programma’s voor de heropleving en renovatie van wijken. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geeft geld aan de gemeente voor projecten in een welbepaalde wijk. Deze projecten moeten in een periode van 4 jaar afgerond worden. Burgerparticipatie is belangrijk voor de wijkcontracten. Bewoners uit de wijk weten vaak heel goed wat er in hun wijk leeft, ze kennen het terrein en ze weten als geen ander waar het beter kan. Bij de opstart van een wijkcontract is er dan ook ruimte voor discussies met buurtbewoners. Er zijn thematische werkgroepen, of u kan deelnemen aan workshops.

Wie wil mee nadenken over het wijkcontract is nog altijd van harte welkom. Geef een seintje aan Sarah Bouvier op de gemeente. Uiteraard mag u ook altijd opmerkingen en suggesties aan Jef overmaken.

sbouvier@molenbeek.irisnet.be
02-600 49 42

De eerste wijkvergadering vond intussen plaats (op 28 januari). Jef Van Damme was erbij. Bekijk hier de presentatie die tijdens de wijkvergadering werd gegeven. Uiteraard houdt Jef u verder op de hoogte. Wordt vervolgd.