Een nieuwe lente, maar waar is de groene zak?

woensdag 28 maart 2018
Terug naar overzicht

Een nieuwe lente, maar waar is de groene zak?

Sinds 1 januari 2018 zijn de oude afvalzakken voor groenafval niet meer te koop. De nieuwe bio-afbreekbare zakken zijn voorlopig alleen beschikbaar in de gewestelijke containerparken.

Groenafval hoort in een groene zak. Dat weet iedere Brusselse tuinliefhebber. Sinds 1 januari moet je daarvoor nieuwe bio-afbreekbare zakken gebruiken. Je kan wel nog groenafval in de oude groene zak kwijt. Maar ooit geraakt die voorraad op.

Voor nieuwe groene zakken kun je niet in de gewone winkel terecht. Er zijn er te weinig. Je kunt de zakken alleen in één van de vier gewestelijke containerparken kopen.

Absurd. De gewestelijke containerparken zijn voor veel inwoners moeilijk bereikbaar, zeker als je geen wagen hebt. Hoe het komt dat er te weinig nieuwe groene zakken zijn, zoek ik nog uit. Ik wacht op antwoord van bevoegd staatssecretaris Fadila Laanan.

Net Brussel moet oplossingen bieden. Bijvoorbeeld zodat mensen hun groenafval naar een centrale plaats in hun buurt kunnen brengen. Zoals het nu gaat, kan het niet langer.

Foto: Ukkel, wijk Avijl (reporters)