Felicitatiedrink Gouden Ketjes!

woensdag 23 juni 2010
Terug naar overzicht

Felicitatiedrink Gouden Ketjes!

Naar aanleiding van de uitreiking van de Gouden Ketjes 2010 organiseerde schepen Jef Van Damme een felicitatiedrink om alle Molenbeekse winnaars in de bloemetjes te zetten. vzw Foyer ging met met twee Gouden Ketjes aan de haal, de Vaartkapoen en Renfort met telkens één. Proficiat, Molenbeekse verenigingen!

Het project BIS Award van Jongerenwerking Foyer uit Sint-Jans-Molenbeek werd verkozen tot Gouden Ket van het Jaar. Thema dit jaar was: Jong Brussel.

BIS Award werkt met vijftien jongeren uit kwetsbare buurten en kansengroepen en probeert hen hun grenzen te laten verleggen via vier uitdagingen: sport, school, sociaal vrijwilligerswerk en teamwerk. De jury waardeert het werk van het project in de diepte, de intensieve opvolging en de motivering van elke jongere, wat levenslang zal doorwerken, zo luidt het.

Jongerenwerking Foyer – de organisatie achter BIS Award – kreeg eveneens het Gouden Ketje voor Cultuur, Jeugd en Sport.

De Prijs voor Welzijn, Gezondheid en Gezin ging naar Huisartsenpraktijk Renfort. De Ket voor Onderwijs en Vorming was voor gemeenschapscentrum De Vaartkapoen.

De Gouden Ketjes worden jaarlijks uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en belonen organisaties die baanbrekend werk in Brussel verrichten.

De drie Gouden Ketjes krijgen elk 5.000 euro. De Gouden Ket van het Jaar krijgt daar bovenop nog eens 5.000 euro.