Gemeente laat crèche leeg staan

vrijdag 31 maart 2017
Terug naar overzicht

Gemeente laat crèche leeg staan

Op het einde van de Begijnenstraat, vlakbij de Mettewielaan, ligt een grote gemeentelijke site met een gemeentelijke Franstalige bibliotheek en een Nederlandstalige crèche, Harlekijntje. De crèche staat al zes maanden leeg.

De crèche werd vorig jaar ontruimd omdat er schimmel in het gebouw zat. Het gebouw staat intussen zes maanden leeg, zonder dat er iets is aan gebeurd. De crèche verhuisde naar één van de paviljoenen bestemd voor de kleuters van Paloke.

Een deel van de oudere paviljoenen aan de noordzijde werd vorig jaar leeg gemaakt en afgebroken. Aan de zuidkant kwamen nieuwe paviljoenen bij. Verder is er al jaren sprake van een nieuwe en grotere Franstalige bibliotheek. Daar komt schot in de zaak. Het lastenboek werd onlangs goedgekeurd.

Er zijn dus hier en daar ingrepen op de site. Alleen ontbreekt een totaalvisie. Nochtans gaat het om een grote site met belangrijke voorzieningen.

De toekomst maak je vandaag. Dat de gemeente er niet in slaagt een overkoepelend project uit te werken voor deze plek, het geeft te denken.

Foto: crèche in Ulensstraat Molenbeek (reporters)