Groen! in de regering=minder autoloze zondagen

maandag 26 april 2010
Terug naar overzicht

Groen! in de regering=minder autoloze zondagen

Jef Van Damme (sp.a) interpelleert Staatssecretaris De Lille over terugschroeven autoloze zondagen

Vandaag raakte bekend dat de “kleine” autoloze zondag in de stad Brussel teruggeschroefd wordt. Ondanks de ronkende verklaringen van de Brusselse regering over de Eco-hoofdstad van Europa, stellen we vandaag opnieuw vast dat het eerder achteruitgaat. Jef Van Damme (sp.a) zal de bevoegde staatssecretaris hieromtrent interpelleren in het Brussels parlement.

Vorige legislatuur heeft sp.a de basis gelegd voor meer dan één autoloze zondag in Brussel. Naaste de autoloze zondag in september waar het hele gewest autovrij wordt gemaakt, werd er een zogenaamde “kleine” autoloze zondag ingevoerd in mei. De binnenstad van Brussel werd vrijgemaakt voor wandelaars en fietsers.

Jef Van Damme: “We zijn blij dat staatssecretaris De Lille de vraag van sp.a naar meer autoloze zondagen heeft overgenomen in het regeerakkoord. Het is dan ook bijzonder jammer dat we na amper één jaar Groen! in de regering moet vaststellen dat dit moet sneuvelen.”

Na het terugfluiten van de regeringspartijen over een aantal interessante ingrepen in het IRIS-plan 2 opnieuw een opdoffer voor Bruno De Lille.

Jef Van Damme: “ Bruno De Lille is blijkbaar niet in staat om zijn punten te realiseren binnen de regering. Hij is ook niet in staat akkoorden te sluiten met de stad waar hij mee in de meerderheid zit.”

Het Brussels parlementslid zal nu vrijdag de bevoegde staatssecretaris interpelleren.