? Grote bovengrondse parking aan Tour & Taxis is fout signaal?

vrijdag 30 maart 2012
Terug naar overzicht

? Grote bovengrondse parking aan Tour & Taxis  is fout signaal?

Het geplande gebouw van de administratie van Leefmilieu Brussel op de site van Tour & Taxis, vraagt in haar bouwvergunning ook om een parking aan te leggen van meer dan 1500 auto’s. “Een slechte zaak”, vindt Jef Van Damme, Brussels parlementslid voor sp.a. “En vooral een fout signaal.”

Op de site van Tour & Taxis is het nieuwe gebouw van de administratie Leefmilieu Brussel gepland. Jef Van Damme: “Dit op zich is een goede evolutie, te meer omdat het geplande gebouw een passiefgebouw is. Maar in die bouwvergunning worden ook 1500 parkeerplaatsen voorzien, waarvan het grootste deel bovengronds. Dit is echt absurd omdat er achter die bovengrondse parking dan een groot park komt. Dat park wordt dan van de Havenlaan afgesneden door een gigantische parking. Dus als je van het kanaal komt, moet je eerst een parking over om dan op een groenruimte te komen.”

“Bovendien is 1500 parkeerplaatsen veel te veel”, aldus Jef Van Damme. “En als men werk zou maken van de sneltram die de site toegankelijker zal maken met het openbaar vervoer, dan zouden 400 parkeerplaatsen meer dan genoeg zijn.”

Jef Van Damme vraagt dan ook dat de Brusselse regering het aantal parkeerplaatsen in de bouwaanvraag te verminderen. “De regering moet ook snel werk maken van de uitbreiding van de sneltram van het Noordstation naar Tour & Taxis en dan verder naar Bockstael, zodat er een goed alternatief is om de site te bereiken.”

Bekijk de reportage op TV Brussel via: http://www.brusselnieuws.be/video/httpuploadtvbrusselbe120315parkingflv