Grote projecten stadsvernieuwing op komst

vrijdag 06 juli 2018
Terug naar overzicht

Grote projecten stadsvernieuwing op komst

In vijf zones van het Brussels gewest staan grote projecten rond stadsvernieuwing op til. De openbare ruimte is de voornaamste focus. De nieuwe projecten zullen het uitzicht van de stad grondig veranderen.

De stadsvernieuwingscontracten zijn een soort wijkcontracten XL, met grotere budgetten, gemeente-overschrijdende gebieden en een langere looptijd. Er zijn vijf perimeters afgebakend waar wordt geïnvesteerd in voorzieningen waar alle Brusselaars baat bij hebben.

De voorbije weken zijn enkele afgevaardigden van perspective.brussels, de gewestelijke planningsdienst, een en ander komen toelichten in het Brussels parlement.

Kanaalzone

Voor Molenbeek staat er heel wat op stapel. In drie van de vijf afgebakende gebieden liggen immers ook wijken van Molenbeek: perimeter Citroën-Vergote, Weststation en Heyvaert-Poincaré.

In een stad die voortdurend verandert en waar de bevolking groeit, zijn investeringen noodzakelijk. Dat de openbare ruimte een boost krijgt, is meer dan terecht. Zeker in Molenbeek want veel Molenbekenaars wonen klein. Voor hen is aangename openbare ruimte super belangrijk. 

Details over de projecten vindt u op de site van perspective.brussels. 

Foto (reporters)