Heraanleg Ninoofsepoort (opnieuw) uitgesteld!

maandag 12 april 2010
Terug naar overzicht

Heraanleg Ninoofsepoort (opnieuw) uitgesteld!

Jef Van Damme (sp.a) betreurt nieuw uitstel in dit dossier

Het ontwerp van heraanleg van de Ninoofsepoort, een project van de vorige Minister van Openbare Werken, was rond: een stuk park in dit grimmige niemandsland moest de buurt opwaarderen. Maar toen kwam er een nieuwe regering die de beslissing voor zich uitschoof naar begin 2010: Minister Grouwels beloofde om in het voorjaar van 2010 de bouwvergunning in te dienen. In het parlement gaf ze toe dat dit niet gebeurd is, maar dat ze dit “in 2010 nog zeker zou doen”. Jef Van Damme (sp.a) betreurt het nieuwe uitstel en vreest dat deze regering ook dit project op de lange baan wil schuiven.

Jef Van Damme (sp.a) deplore le nouveau report de ce dossier

Verleden week startten de werken aan de Kleine Ring. Minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels glunderde bij de opening van één van de weinige werven die in gang werden gestoken. Ook deze werken werden door de vorige regering op initiatief van Pascal Smet beslist. De huidige Minister vergat evenwel te vertellen dat het project voor een landschapspark aan de Ninoofsepoort voorlopig in de schuif blijft steken. Nochtans verdient deze triestige buurt een opwaardering. In antwoord op een parlementaire vraag van Jef Van Damme antwoordde de minister dat ze de timing van voorjaar 2010 niet meer zal halen. Jef Van Damme: “Het geld is er via Beliris. De politieke wil is er en de buurt vraagt niet liever. Ik snap niet wat de minister tegenhoudt. Deze regering kan na 9 maanden nog altijd geen echte knopen doorhakken.” 

Het park aan de Ninoofsepoort is een deel van de grote infrastructuurwerken voor de heraanleg van de westelijke Kleine Ring van Brussel. Die werken moeten leiden tot betere oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers tussen Brussel en Molenbeek. Het moet tevens de aanwezigheid van het water in de stad vergroten en een betere doorstroming van het openbaar vervoer garanderen. Het landschapspark aan de Ninoofsepoort is het sluitstuk. Een sluitstuk dat voorlopig uitgesteld wordt… en misschien nooit gerealiseerd wordt.