Het Jubelpark is toch geen parking?

donderdag 10 november 2016
Terug naar overzicht

Het Jubelpark is toch geen parking?

De prachtige esplanade van het Jubelpark wordt massaal gebruikt voor illegaal parkeren. Nu wil de Stad Brussel de toestand regulariseren en parkeermeters plaatsen in het park. Absurd, als je het mij vraagt.

Het Jubelpark is een van de mooiste parken van Brussel en de esplanade heeft een prachtig perspectief. Het is terecht een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen en biedt een van de mooiste vergezichten op de stad. Toch is deze esplanade al jaren de facto een parking. Mensen die in de buurt werken parkeren er illegaal, zonder te betalen en zonder enige tijdslimiet. En hiertegen wordt niets ondernomen.

Ik ondervroeg in mei 2015 minister van Leefmilieu, bevoegd voor het beheer van het Park. De minister organiseerde overleg met de verschillende betrokken instellingen, Leefmilieu Brussel (dat het park beheert), de Regie der Gebouwen (die de wegen beheert) en de Stad Brussel en de gemeente Etterbeek.

Maar dat leverde niks op. Meer nog, blijkbaar wil de Stad Brussel deze illegale parking ‘regulariseren’ en er zelfs parkeermeters zetten. Je reinste Margritte. In plaats van via enkele eenvoudige ingrepen, zoals het plaatsen van enkele slagbomen, te voorkomen dat er nog verder illegaal wordt geparkeerd, wil de Stad een illegale parking op een van de mooiste plekken van Brussel behouden en er zelfs parkeergeld innen.

Kijk ook naar de reportage Bx1 (in het FR)