Infrastructuur voor jongeren aub via wijkcontract ‘Westoever’

vrijdag 20 juli 2018
Terug naar overzicht

Infrastructuur voor jongeren aub via wijkcontract ‘Westoever’

Het nieuwe wijkcontract ‘Westoever’ is een mooie gelegenheid om te investeren in ruimte en infrastructuur voor de Molenbeekse jeugd. 

De wijken rond het Weststation in Molenbeek zijn dichtbevolkt. Heel wat kinderen en jongeren zijn voor spel en vrije tijd op de openbare ruimte aangewezen. 

Het wijkcontract ‘Westoever’ werd toegekend in 2017. De studiefase is nu bezig. Eind dit jaar worden belangrijke knopen doorgehakt. Het wijkcontract, een investering van 15 miljoen euro, wil de dichtbevolkte wijken rond het Weststation renoveren en extra ‘adem geven’.

Ik wil dat er minstens één nieuw jeugdhuis komt, uitgebaat door een gespecialiseerde vzw. Daarnaast moeten er ook speelpleintjes komen aan beide zijden van het westelijk ringspoor, liefst met veel groen en waterpartijen.

De buurt rond metrostation Beekkant is nu veel te kaal. Er kunnen overal auto’s rijden. De openbare ruimte moet worden ingericht op maat van kinderen en jongeren: veel toegankelijk groen, waterpartijen, etc. Kortom: ruimte om te ravotten. 

Foto: kinderen op pad in Molenbeek