Inschrijven in Brusselse scholen: hoe?

maandag 18 januari 2010
Terug naar overzicht

Inschrijven in Brusselse scholen: hoe?

Zoals u misschien al heeft vernomen, verandert er dit jaar het één en ander in de manier waarop de inschijvingen verlopen. De grootste verandering is dat u voor het schooljaar 2010-2011 uw kind vooraf moet aanmelden in januari via de website: www.inschrijveninbrussel.be

In het kort hieronder een overzicht per maand van het verloop van de procedure:

Januari: u meldt uw kind aan op het internet voor de scholen van uw keuze (kies ten minste 5 scholen voor meer kansen) van maandag 4 januari tot en met zondag 31 januari 2010.

Februari: u krijgt vóór 8 februari een brief of e-mail met alle informatie over de inschrijving van uw kind. Daarna kunt u een afspraak maken met de school. U moet uw kind zelf in de betreffende school inschrijven anders is uw kind niet ingeschreven. Dit kan tussen 1 februari en 26 februari 2010. U ondertekent de inschrijvingsdocumenten en u krijgt een bewijs van inschrijving van de school.

April: Vanaf april kan er vrij ingeschreven worden voor de eventuele resterende plaatsen. Hiervoor gaat u rechtstreeks naar de school. U zult minder keuze hebben en sommige scholen zullen al volzet zijn.

Nog enkele tips:

Indien u geen internet heeft of moeite heeft met het aanmelden dan zijn er verschillende organisaties in de gemeente waarbij u terecht kunt voor hulp bij het aanmelden. Informeer u bij de scholen van uw keuze.