Je suis 1080

maandag 09 februari 2015
Terug naar overzicht

Je suis 1080

Begin 2014 stond de Ninoofsepoort in het oog van de storm door een schietincident. Het was een verschrikkelijk voorval en het plaatste Molenbeek meteen in een slecht daglicht. L’histoire se répète. Met de aanslag op magazine Charlie Hebdo begin 2015 en daaropvolgende huiszoekingen kwam Molenbeek wederom negatief in het nieuws. Nochtans gebeuren er ook mooie dingen. Maar die halen de pers niet. Dus kwam er een actie om dat aan te klagen.

Trots in Molenbeek te wonen

Op 1 februari hielden enkele honderden Molenbekenaren een bijeenkomst op het Gemeenteplein. Met hun actie brengen ze Molenbeek in de aandacht als een gemeente waar het fijn is om te wonen. De slogan was “je suis 1080”, een verwijzing naar de slogan “je suis Charlie”. Jef Van Damme en zoon waren erbij.

I love Molenbeek

Jef: “Ik onderschrijf de doelstelling van de actie. Molenbeek heeft een negatief imago en dat is spijtig. Er zijn problemen in Molenbeek, maar er gebeuren ook mooie dingen. Molenbeek is het laboratorium van België. Het is een bijzonder diverse gemeente en samenleven is er complex. Samen leven moet je leren. Je moet er aan werken. Maar vaak lukt dat wél. En dus kom ik er voor uit dat ik graag in Molenbeek leef. Dat laat ik zien ook met de badge ‘I love Molenbeek’. Die verdeel ik al sinds 2010, want ik ben trots op mijn 1080!”

Wil je ook een badge?

De badge is gratis verkrijgbaar, op eenvoudig verzoek.

Stuur een mail met je thuisadres naar jvandamme@bruparl.irisnet.be, of bel 02 549 66 55

 

Bekijk de reportage van TV Brussel (NL)

Bekijk de reportage van Télé Bruxelles (FR)

Jef publiceerde begin 2014 een opinie op deze site.