Jeugdboekenweek van 27 februari tot 28 maart !

maandag 20 februari 2012
Terug naar overzicht

Jeugdboekenweek van 27 februari tot 28 maart !

Op maandag 27 februari start de Jeugdboekenweek met als thema ‘Dieren’ in Sint-Jans-Molenbeek. Een beetje vroeger dan de officiële Jeugdboekenweek, maar er staat dan ook heel wat op het programma.

De Molenbeekse Jeugdboekenweek begint met het Centrum voor Jonge Mensen (voor 1e en 2e graad). Het Centrum voor Jonge Mensen doet interactieve workshops op maat. Voor de Brusselse Jeugdboekenweek brengt het Centrum een ontdekkingstocht doorheen de bibliotheek.

Op woensdag is er (voor de 2e graad) Marijke Goossens. Zij vertelt de kinderen verhalen die hen binnenste buiten keren, door elkaar schudden.

Donderdag is er “Al gehoord?” van Veerle Ernalsteen (voor de 1e graad secundair onderwijs): sprookjes en volkse vertellingen van over de hele wereld, rijk aan magie en verwondering.

Op maandag 19 maart dinsdag 20/03 en woensdag 21/03 gaat de jeugdboekenweek verder, en gaan er verteluurtjes voor de 2e en 3e kleuterklas door in samenwerking met de Erasmus Hogeschool.

Donderdag 22 maart is er (voor de 1e graad) Wim Collin van Hikke Takke Toe. Hij brengt interactieve vertellingen waarin de kinderen uitgenodigd worden om mee te vertellen, mee te denken en mee te acteren.

Een week later, op 28 maart, zijn er ook nog activiteiten in het kader van de Jeugdboekenweek: Meneer Zee (voor 1e graad). Meneer Zee staat garant voor een bontgekleurde en fantasierijke voorstelling.

De jeugdboekenweek-activiteiten lopen af op donderdag 29 maart met een auteurslezing door Do Van Ranst (voor de 3e graad).