Masterplan: herinrichting centrum goedgekeurd!

maandag 20 december 2010
Terug naar overzicht

Masterplan: herinrichting centrum goedgekeurd!

Het schepencollege keurde op voorstel van Jef Van Damme het masterplan voor de herinrichting van het centrum van de gemeente goed. Hiermee is de beslissing voor het autovrijmaken van het gemeenteplein defintief en wordt de basis gelegd voor een autoluw gemeentecentrum.

Ruim een jaar geleden kregen de studiebureaus Tritel en MSA de opdracht om de mobiliteit en openbare ruimte in het hart van de gemeente te herbekijken. Centraal stond daarbij de opdracht om te bekijken of en hoe het gemeenteplein weer een echt plein kon worden, vrij van auto’s. Vorige week nam het schepencollege de definitieve beslissing: het gemeenteplein wordt verkeersvrij en buurtbewoners zullen vanaf de start van de werken van een voordelig abonnement in de nabijgelegen Brunfautparking kunnen genieten. Nog eind dit jaar begint men de concrete plannen voor de heraanleg van het gemeenteplein te tekenen. Als alles loopt volgens plan kunnen de werken starten in 2012.

De studiebureaus bekeken daarnaast ook de as Sint-Mariaplein-Briefdragersstraat-Bonneviepark met de bedoeling om deze as autoluwer en voetgangersvriendelijk te maken. Dit werk wordt verdergezet in het kader van het wijkcontract Belle-Vue. De volledige studie kan u downloaden via  :

http://www.yousendit.com/download/RlRwOGNheFhWRCt4dnc9PQ