MOBIB vanaf juni ook voor Villo!-fietsen

donderdag 17 februari 2011
Terug naar overzicht

MOBIB vanaf juni ook voor Villo!-fietsen

(BELGA) Vanaf juni zullen houders van de MOBIB-kaart ook gebruik kunnen maken van het Brusselse fietsenverhuursysteem Villo!. De onderhandelingen met eigenaar JCDecaux over de integratie van de  dienst in de MOBIB-kaart zijn ver gevorderd.

Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) woensdag geantwoord in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement op een vraag van Jef Van Damme (sp.a) over de integratie van andere vervoerswijzen in de MOBIB-kaart."De MIVB en JCDecaux heeft vergevorderde contacten en de MIVB hoopt het initiatief voor de zomervakantie in te voeren ", zei de minister. Naast de gesprekken met JCDecaux zijn er ook onderhandelingen met  de vervoersmaatschappijen De Lijn, TEC en de NMBS over integratie van het schoolabonnement in de MOBIB-kaart. De elektronische chipkaart wordt vooral gebruikt op het vervoersnet van de MIVB. Sinds  september vorig jaar kunnen gebruikers ook een Cambio-wagen huren met een MOBIB-kaart.

"Ik vind dit een heel positieve stap van minister Grouwels. Hoe minder kaarten mensen op zak hebben, hoe beter. Het is logisch dat openbaar vervoer, Cambio en Villo! in een chipkaart zitten", aldus Van Damme.