Nieuwe stap in definitieve heraanleg Ninoofsepoort!

woensdag 07 december 2011
Terug naar overzicht

Nieuwe stap in definitieve heraanleg Ninoofsepoort!

“Terug een stapje dichter bij de definitieve heraanleg van de Ninoofsepoort!”,  zegt Jef Van Damme, schepen van mobiliteit in Sint-Jans-Molenbeek. “De gemeente heeft haar advies gegeven over de bouwvergunning. We vragen nog enkele aanpassingen om de talud te verlagen, enkele voet- en fietspaden te verbreden of aan te passen… Dit alles om een prettige, aangename en veilige leefomgeving te creëren aan de Ninoofsepoort!”

Er is weer een stap genomen in de richting van een definitief heraangelegde Ninoofsepoort: de gemeente Molenbeek heeft een voorafgaand advies uitgesproken over de bouwvergunning die het Brussels Gewest bij de gemeente heeft aangevraagd. Daarbij wordt bevestigd dat Molenbeek de bouwvergunning zal goedkeuren op voorwaarde dat er nog enkele wijzigingen gebeuren.

“De voornaamste wijzigingen die zouden moeten gebeuren, zijn allemaal ontstaan uit het idee dat de Ninoofsepoort een veilige, aangename en groene omgeving moet worden”, zegt Jef Van Damme. “Zo zal de talud, de glooiing die voorzien werd, moeten verlaagd worden zodat de platanen in het park niet gekapt moeten worden. De voetpaden op de Ninoofsesteenweg zullen moeten verbreed worden en de fietsoversteek tussen de Mariemontkaai en de Henegouwenkaai zal moeten herbekeken worden. De weg naast het kanaal blijft afgesloten voor het doorgaand verkeer: het moet een technische toegangsweg worden voor de gebouwen van de sluis en zal dus ontoegankelijk blijven voor doorgaand verkeer.”

“Dit is weer een stap in de goede richting”, zegt Jef Van Damme. “De weg is nog lang, maar als we doorgaan zoals nu gepland is, ben ik er zeker van dat we binnen een tweetal jaar een mooie, aangename en veilige Ninoofsepoort en omgeving zullen hebben.”

Bekijk het volledig advies van de gemeente hier.