Ninoofsesteenweg: tijd om in te grijpen

vrijdag 07 september 2018
Terug naar overzicht

Ninoofsesteenweg: tijd om in te grijpen

De Ninoofsesteenweg is een drukke invalsweg uit Dilbeek en Ninove. ’s Morgens en ’s avonds is er druk autoverkeer en staan er files. De voetpaden liggen er abominabel bij. Nochtans wonen er ook veel mensen. De steenweg moet vernieuwd worden. Dringend. 

De Ninoofstesteenweg loopt door Molenbeek en Anderlecht. Er passeert veel volk. Druk autoverkeer, verschillende bus-en tramlijnen van de MIVB en De Lijn komen erlangs en er liggen meerdere scholen. Verder zijn er grote bedrijven en winkels. Al die gebruikers verdienen beter. Dat vind ik. Mustapha Akouz (PS), huidig schepen van openbare werken in Anderlecht is mijn medestander.

Waar loopt het mis

De voetpaden zijn erg smal. Er is nauwelijks plaats om met een kinderwagen te rijden. Sommige voetpaden zijn al jaren niet meer hersteld.

De weg is breed en lijkt eerder op een autosnelweg 

Nauwelijks oversteekplaatsen en als ze er zijn: in een zeer slechte staat 

Kapotte tramrails

De bus staat vast in de file

Aan de kar trekken

De steenweg is een gewestweg. De steenweg vernieuwen is een opdracht voor het Gewest. Maar schepencolleges moeten ‘aan de kar trekken’ en op tafel kloppen. Zij moeten druk uitoefenen bij de gewestelijke overheid. Alleen dan geraakt zo’n heraanleg rond. 

Binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent ook nieuwe schepencolleges. De heraanleg moet topprioriteit zijn voor die schepencolleges, vinden ikzelf en mijn collega Mustapha Akouz (PS) uit Anderlecht. Als wij in de meerderheid zitten, heeft de Ninoofsesteenweg onze prioriteit. 

Ons doel? Dat de Ninoofsesteenweg opnieuw een aangename straat wordt, waar mensen graag wonen en winkelen, kinderen veilig naar school kunnen, iedereen veilig de straat over kan en fietsers ruimte krijgen.

Foto: eerste schooldag in Brussel, reporters