Openbaar Onderzoek aan het Weststation: geef je mening

woensdag 27 maart 2019
Terug naar overzicht

Openbaar Onderzoek aan het Weststation: geef je mening

Tot 23 april loopt er een openbaar onderzoek over de site van het Weststation tot aan Osseghem. Tijdens deze periode kan iedereen meedenken over de toekomst van de site.

Ik ben voorstander van een nieuw zwembad achter het Weststation.  Naast het zwembad is er nog plaats voor veel andere projecten. Het gaat immers om een heel groot stuk grond van meer dan 100.000m². In de eerste plaatst moet er geïnvesteerd worden in basisvoorzieningen. Voor mij is het belangrijk dat er voldoende nieuwe sociale woningen bijkomen. Daarnaast moet er ook ruimte zijn voor andere vernieuwende woonprojecten. Door het aantrekken van meer mensen in deze wijk, zal er nood zijn aan nieuwe faciliteiten voor kinderen. Het bouwen van een nieuwe school en crèche moet daarom zeker overwogen worden.

Een nieuwe groene long

Al deze projecten moeten ingebed worden in een nieuwe groene long van Osseghem tot het Weststation. Het creëren van voldoende groene openbare ruimtes is belangrijk voor de leefbaarheid van de wijk. Het zou mooi zijn als er een nieuw park komt, voorzien met ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Om al de verschillende projecten en ruimtes goed met elkaar te verbinden, moeten er mooie wandel- en fietspaden aangelegd worden.

Geef je mening: off- of online

Waar moet je zijn als je iets wil melden? Hoe geef je je opmerkingen door? Fysiek kun je in Molenbeek terecht bij de dienst stedenbouw in de Graaf van Vlaanderenstraat 20. Maar ook online is je mening welkom.

Als jij nog bedenkingen of suggesties hebt voor de Weststationsite, dan is het nu het moment.

Foto: Perspective.Brussels