Park Ninoofsepoort komt eraan

maandag 13 februari 2017
Terug naar overzicht

Park Ninoofsepoort komt eraan

Het gaat vooruit met het park aan de Ninoofsepoort. De Brusselse regering keurde begin februari het ontwerp goed voor de inrichting van het park. Buurtbewoners uit de aangrenzende gemeenten Brussel, Molenbeek en Anderlecht hadden vooraf inspraak via buurtvergaderingen.  

Tijdens de vorige legislatuur zat het dossier heraanleg Ninoofsepoort muurvast. Een project van deze omvang heeft een trekker nodig. Met minister Pascal Smet (sp.a) terug in de Brussels regering (sinds 2014) gaat het weer vooruit.

Vooruitgang

Toch is er voor de aanleg van het park aan de Ninoofsepoort ook tijd voorzien voor participatie met de buurt. Terecht, want het leidt tot betere projecten. Ingrijpende aanpassingen in de omgeving gebeuren best in overleg met buurtbewoners. Zij kennen hun buurt als geen ander en weten vaak heel goed wat die buurt nodig heeft.

Vorig jaar al startten de werken voor de heraanleg van de hele site Ninoofsepoort. Het nieuwe ontwerp van het park wordt geïntegreerd in die plannnen. Het Brussels Gewest en Beliris werken nauw samen. Als alles volgens plan verloopt, is het nieuwe park (en ook tramsporen en wegenis) klaar tegen eind 2018.

Lees ook het artikel op bruzz (NL)

Beeld: simulatie Park Ninoofsepoort copyright Suède36/Baseland