Parkeerkaart aanvragen via internet

dinsdag 24 juli 2012
Terug naar overzicht

Parkeerkaart aanvragen via internet

Sinds kort kunnen mensen die een parkeerkaart voor Sint-Jans-Molenbeek willen aanvragen, dit online doen via de IRISBOX-applicatie. “Dit is een hele stap vooruit”, zegt schepen van mobiliteit Jef Van Damme. “Tevoren moesten de mensen voor zo’n aanvraag naar de loketten van de dienst Parkeerbeheer gaan.”

De IRISBOX-applicatie is een beveiligde omgeving waar mensen met een internetverbinding via een ID-kaartlezer kunnen op inloggen en allerhande aanvragen doen. Voor Molenbeek gaat dat om getuigschriften van gezinssamenstelling, adreswijzigingen, uittreksel uit de geboorteakte… Sinds kort is daar de aanvraag van een parkeerkaart voor particulieren (Molenbekenaren en niet-Molenbekenaren) bijgekomen. De aanvraag gebeurt via IRISBOX, de dienst Parkeerbeheer verwerkt de aanvraag en stuurt indien nodig een uitnodiging tot betaling. Nadien worden de kaarten per post verstuurd. Bedrijven moeten wel nog steeds via het papieren aanvraagformulier gaan, dat kan afgedrukt worden op www.molenbeek.be.

“Online een parkeerkaart kunnen aanvragen, is een goede evolutie dat een voorbeeld is van hoe technologische mogelijkheden de toegang van burgers tot de administratieve diensten kunnen verbeteren”, zegt Jef Van Damme. “Dit soort aanvraag van thuis uit kunnen indienen, is een winst qua tijd en qua gemak.”

Voorlopig werd dit systeem enkel opengesteld voor particulieren. De bedrijven moeten hun aanvraag nog indienen via het formulier dat beschikbaar is op www.molenbeek.be. Na een evaluatie kan dit eventueel uitgebreid worden naar bedrijven.

Om gebruik te maken van de applicatie: www.irisbox.irisnet.be – kies de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Elk gezin kan een ID-kaartlezer verkrijgen via de bevollkingsdienst van de gemeente.