Parking wordt park!

dinsdag 17 augustus 2010
Terug naar overzicht

Parking wordt park!

Naar aanleiding van de werken in het Bonneviepark deze zomer valt het op dat de Molenbeekse kinderen er minder talrijk zijn. Daarom lanceerde schepen van Mobiliteit Jef Van Damme de idee om het parkeerterreintje naast het politiekantoor om te toveren tot een grasperkje. Jef Van Damme: “Kinderen in de buurt moeten zich kunnen uitleven, zéker als het mooi weer is. Zonder het Bonneviepark hangen de kinderen anders maar op straat rond. Samen met de dienst Gesubsidieerde Projecten werd er iets moois van gemaakt!”.

Om de buurt weer wat op te frissen, meer bepaald door de heraanleg van het Bonneviepark werd het parkeerterreintje ter hoogte van de Briefdragerstraat, net naast het politiekantoor van Molenbeek tot een kunstmatig grasperkje omgetoverd. Een aantal parkeerplaatsen werden hiervoor afgeschaft en de doorgang om er te parkeren kan enkel via de inrit aan de Graaf Van Vlaanderenstraat.

Jef Van Damme: “Bedoeling van het project is om de openbare ruimte terug te geven aan de bewoners. Er is al zo weinig kwaliteitsvolle publieke ruimte in Brussel. Met dit kleinschalige initiatief wil ik daar iets aan veranderen. Hopelijk kan deze inrichting op termijn definitief worden. De eerste reacties zijn alleszins positief!”

Meer info:

flyer info rue du facteur 300710

2010 08 12 - cqcb - waq (info facteur)sb 2