Protestontbijt: CETA en TTIP lusten we niet

vrijdag 13 mei 2016
Terug naar overzicht

Protestontbijt: CETA en TTIP lusten we niet

Ik reageerde al eerder tegen TTIP, het vrijhandelsverdrag EU-VS dat in de maak is. CETA is de pendant van dat verdrag voor EU-Canada. Vandaag kwamen de 28 Europese ministers van Handel samen tijdens de Raad te Brussel. ABVV en andere organisaties organiseerden een protestontbijt. Ikzelf, Dirk Vandermaelen en vele sp.a medewerkers waren er bij. 

Eerlijke handel brengt duurzame groei, welvaart en kwaliteitsvolle jobs. Maar dan moeten de randvoorwaarden juist zijn. Zoals het er nu voor staat met TTIP en CETA zullen alleen grote bedrijven de winst opstrijken.

TTIP, CETA, nee dank u

Voor ons geen vrijhandel als dat betekent dat we onze sociale, ecologische en consumenten bescherming moeten afbouwen. Geen vrijhandel als dat betekent dat multinationals een voorkeursbehandeling krijgen voor het gerecht. Geen vrijhandel als dat een gebrek aan transparantie betekent. sp.a zal deze verdragen niet goedkeuren.

Het protestontbijt was een initiatief van ABVV-FGTB, ACV-CSC, ACLVB-CGSLB, Flemish Milk Board, le MIG, Test-Achats/Test Aankoop, Greenpeace, de Liga voor de Mensenrechten, de Christelijke, Socialistische, Liberale, Neutrale en Vrije Mutualiteiten, het Masereelfonds, Tout Autre Chose, Hart Boven Hard, RWLP, No-Transat, IEW, 11.11.11, CNCD-11.11.11.

Op 20 september vindt een nationale betoging plaats tegen ttip.

 

Foto: Dirk Vandermaelen met medewerker en Jef Van Damme