Scholenveldloop 2010 in Molenbeek!

vrijdag 24 september 2010
Terug naar overzicht

Scholenveldloop 2010 in Molenbeek!

Het weer heeft ons gespaard! Gelukkig maar... want naar aanleiding van de 22ste 'Vlaamse veldloopweek voor scholen' organiseerde Jef Van Damme (sp.a), schepen van Nederlandstalig Onderwijs in Sint-Jans-Molenbeek, vandaag een scholenveldloop voor alle Nederlandstalige scholen van alle netten in Molenbeek. Een 1300-tal kinderen van 12 scholen hebben hieraan deelgenomen. Jef Van Damme meldt: 'Het is de derde keer dat een scholenveldloop georganiseerd wordt over alle netten heen. Dit is een sportief evenement dat ook stadskinderen de mogelijkheid geeft om zich weer volledig uit te leven! Vorig jaar waren er 1150 leerlingen en 11 scholen en het aantal, zoals u kan lezen, blijft maar groeien! Zo hoort het!' 

Het is de derde keer dat een scholenveldoop georganiseerd wordt in samenwerking met de Stichting Vlaamse Schoolsport voor alle Molenbeekse scholen. Vandaar dat 12 van de 13 Molenbeekse scholen meewerken aan het project en een 1300-tal kinderen een rondje zullen lopen in het Marie-Josépark gelegen nabij het Metrostation Beekkant en dit tussen 10 en 14 uur.

Na het lopen wordt voor de kinderen extra randanimatie voorzien op het voetbalterrein dat vlak naast het park ligt, georganiseerd door de sportddienst van de VGC.

'Het is nu al de derde keer op rij dat een netoverschrijdende scholenveldloop wordt georganiseerd en wegens het grote succes van vorig jaar hebben we het dit jaar nog eens herhaald. De plannen om meer en meer netoverschrijdende initiatieven te organiseren, zitten in de lift. Niet alleen de scholenveldloop, de toneelvoorstellingen, de netoverschrijdende directievergaderingen, maar ook het project School in de Buurt- Buurt in de School bewijzen dat er met weinig middelen véél kan gebeuren,' meldt Jef Van Damme.