School Windekind: Dikke Truien-/Warme Hartendag!

donderdag 11 februari 2010
Terug naar overzicht

School Windekind: Dikke Truien-/Warme Hartendag!

Alle klassen van school Windekind zullen op vrijdag een rode trui dragen als teken van solidariteit. Daarnaast zullen de leerlingen deelnemen aan verschillende klasoverschrijdende workshops in de voormiddag: hartenslingers maken, schminken, ontspanningsoefeningen, punch d'amour, een hart voor de wereld, drama 'Romeo en Julia', poppenkast, wenskaarten maken, .... Overdag wordt ook 'hete soep' gratis door de school aan alle kinderen aangeboden om hen een beetje op te warmen. Op het einde van de dag wordt als afsluiter een opwarmingsaerobic en pinguindans georganiseerd.

Niet alleen de Dikke Truiendag staat op de agenda, maar de actie staat ook in het teken van Warme Hartendag. Met Valentijn die voor de deur staat, willen de kinderen ook iets ondernemen voor het goede doel. Iedere leerling en leerkracht brengt een oude trui mee waarmee een dikke truienslinger zal gemaakt worden die nadien aan spullenhulp bezorgd wordt.

Jef Van Damme: 'Ik wens de school alvast een dikke proficiat met haar initiatief. Er mogen nog meer zulke acties komen, zeker in koude tijden zoals deze!'

De school stond onlangs nog in de kijker met het zesde leerjaar in verband met het kinderparlement.

Klik hier voor het artikel:

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsleven/lopen-en-bakken-voor-haiti/?searchterm=kinderparlement