Sociale kaalslag in OCMW Molenbeek

donderdag 14 december 2017
Terug naar overzicht

Sociale kaalslag in OCMW Molenbeek

In de Molenbeekse OCMW-begroting voor 2018 staan harde besparingen: besparingen op melk voor jonge kinderen, op de tussenkomst in de drinkwaterfactuur, op steun voor kwetsbare studenten. Niet oké.

De gemeente Molenbeek staat er financieel niet goed voor sinds de coalitie van MR-Vld-cdH-Ecolo-Groen bestuurt. Nog erger is dat ze bespaart bij de zwaksten in onze samenleving, met name in het OCMW.

De gemeente bespaart 1,6 miljoen euro op haar bijdrage aan het OCMW. Zo is er bewust te weinig geld om de leeflonen in 2018 te betalen, zodat er in 2018 nog bijkomende besparingen zullen volgen. En er is te weinig personeel. 24% van de aanvragen voor sociale hulp wordt pas na één maand behandeld.

Return of the milk snatcher

In de jaren ’70 bespaarde Margaret Thatcher op melk voor jonge kinderen in Engeland. Vandaag doet het gemeentebestuur in Molenbeek hetzelfde. Het verbaast me dat de twee groene schepenen, Annalissa Gadaleta van Groen en Sarah Turine van Ecolo hiermee akkoord gaan. Ze schreven recent elk een boekje schreven over de sociale problemen in Molenbeek en hoe erg deze zijn. 

Beeld: vuurtoren door Lieven Soete