Subtropisch zwembad aan Weststation

donderdag 21 maart 2019
Terug naar overzicht

Subtropisch zwembad aan Weststation

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek wil een subtropisch zwembad op het terrein achter het Weststation. De plannen zijn geïnspireerd op Océade aan de Heizel.

Océade was een echte publiekstrekker op de Heizel, met veel bezoekers uit Brussel en daarbuiten. Het zwemparadijs sloot eind vorig jaar de deuren omdat de hele site op Heizel een makeover krijgt. Niet wegens een gebrek aan belangstelling.

Een kans om te grijpen

Op veel plekken in België en het buitenland zijn er zwemparadijzen. Maar de hoofdstad van België heeft er geen. Begrijpe wie kan. Dat het terrein achter het Weststation binnenkort vrijkomt – een grote vrije plek bovendien – is een kans om te grijpen. Het Molenbeekse schepencollege, waar ik deel van uitmaak, kwam al heel snel met het idee van een nieuw subtropisch zwemparadijs op de site Weststation.

Het is immers een grote plek, in het centrum van Molenbeek. Weststation is een knooppunt van verschillende metrolijnen. Er is ook een treinstation. Uitstekend bereikbaar voor Brusselaars en voor mensen van buiten Brussel.

Doen we!

De NMBS is eigenaar van het terrein achter het Weststation. Ze gaat dat terrein binnenkort verkopen aan het Brussels Gewest. Het schepencollege van Molenbeek vroeg de Brusselse gewestregering een subtropisch zwembad te voorzien en het op te nemen in het masterplan voor de site, waar de regering momenteel aan werkt.

Dat zou uitstekend nieuws zijn voor zwemliefhebbers in het algemeen, maar zeker voor Molenbekenaars en Brusselaars. De sluiting van Océade op de Heizel liet een leegte na. Daar kunnen we nu iets aan doen. Hopelijk zwemmen we binnen 5 jaar met z'n allen op deze plek!

 

Foto: reporters