Terrasje op Molenbeek Gemeenteplein

donderdag 01 december 2016
Terug naar overzicht

Terrasje op Molenbeek Gemeenteplein

De gemeente Molenbeek bezit een gebouw op het Gemeenteplein, met een ruime gelijkvloerse verdieping. Er zijn al jaren plannen om het als café in te richten. Nu gaat het er eindelijk ook van komen. De bouwvergunning is aangevraagd. Het Gemeenteplein kan een fijn café gebruiken.

Het Gemeenteplein van Molenbeek werd ruim twee jaar geleden opnieuw aangelegd. Het gemeentebestuur bezit een pand tegenover het gemeentehuis, op de hoek met de Graaf van Vlaanderenstraat. Het staat al jaren leeg. Nu zal het worden omgevormd tot horecazaak. Ik vroeg in de gemeenteraad hoe het er nu mee staat.

Een fijn café voor jong en oud

De bouwvergunning is aangevraagd, voor het hoekpand op nummer 28 alsook voor de twee aanpalende huizen op nummer 29 en 30 (die ook eigendom zijn van de gemeente). De tussenmuren zouden beneden weggehaald worden en de benedenverdieping van de drie huizen zouden omgevormd worden tot horecagelegenheid.

Dat wordt tijd. Het Gemeenteplein is al sinds de zomer van 2014 klaar en nu pas wordt die vergunning gevraagd. Een gezellig café zou de buurt vooruit helpen. Wat mij betreft moet het een plek worden voor iedereen, waar zowel muntthee als een biertje geschonken wordt.

Op een plein dat leeft

In het historische centrum van Molenbeek zijn er nauwelijks nog gelegenheden waar wijn of bier wordt geschonken. En dat is jammer. Een horecazaak op het Gemeenteplein moet de diversiteit van Molenbeek weergeven. Ten eerste wonen hier in Molenbeek veel mensen met verschillende smaken. Ten tweede strijken er ook veel toeristen neer in onze gemeente. Hotel Meininger en hotel Belvue biedt hen onderdak en het Mimamuseum is een hedendaagse trekpleister. Die mensen moet je ook naar het Gemeenteplein lokken. Zo wordt het een plein dat leeft, met passage, waar het prettig toeven is en iedereen welkom is. Precies zoals ook de bedoeling was van de heraanleg.