Tevreden over uw dienst bevolking? Vul de enquête in.

woensdag 25 oktober 2017
Terug naar overzicht

Tevreden over uw dienst bevolking? Vul de enquête in.

Toen ik nog schepen was in Molenbeek, maakte ik de plannen voor een nieuw gebouw voor de dienst bevolking. Dat gebouw, toegankelijk, licht en energiezuinig is deze legislatuur in gebruik genomen. Ik ging ook ter plekke kijken hoe de dienstverlening verloopt.

En dat zette me aan het denken: hoe werkt de dienst bevolking in andere Brusselse gemeenten? Worden inwoners goed geholpen, kunnen ze er met hun vragen terecht?

Om dat te weten te komen, deed ik alvast een steekproef. Ik ging met vrijwilligers op pad naar de 19 gemeenten in Brussel. Per gemeente legde ik aan 30 mensen een vragenlijst voor over hun dienst bevolking. De resultaten zijn positief: over het algemeen zijn de inwoners tevreden. Het minst tevreden zijn ze over de openingsuren en de prijs van de documenten die ze aanvragen.

Daarom heb ik drie aanbevelingen:

-        Stel basisdocumenten gratis ter beschikking

-        Verbeter de toegang voor mensen die moeilijk te been zijn

-        Pas de openingsuren aan (meer ’s avonds)

Maar ik wil ook graag uw mening kennen. Daarom lanceer ik ook een online enquête waar u uw mening kunt geven over uw dienst bevolking. Kunt u in uw moedertaal terecht? Wordt u snel geholpen? Laat het weten en vul de enquête in.

Beeld: dienst bevolking Molenbeek door Christophe De Grom