Twee nieuwe tramlijnen

vrijdag 21 december 2018
Terug naar overzicht

Twee nieuwe tramlijnen

De Brusselse regering besliste zopas dat er twee nieuwe tramlijnen in Brussel komen. Ze vertrekken allebei van het Rogierplein: de ene lijn gaat naar metrostation Belgica, de andere naar Neder-over-Heembeek. Het is uitstekend nieuws voor Molenbeek.

De eerste van de nieuwe tramlijnen gaat van het Rogierplein tot metrostation Belgica via de site van Thurn & Taxis. Deze lijn heeft ook een stop aan het Noordstation. Niet alleen maakt die lijn de Maritiemwijk beter bereikbaar. De Picardstraat (op het traject van de lijn) krijgt een heraanleg.

Happy prospects

Ik ben blij dat deze knoop is doorgehakt. De bewoners van de Maritiemwijk krijgen een snelle en comfortabele verbinding met Brussel centrum en het Noordstation. Dat is nodig.

De Brusselse bevolking groeit en zeker de Maritiemwijk. Dus neemt de mobiliteitsvraag toe. De auto is geen duurzaam antwoord op die vraag. Want als iedereen individueel de auto neemt, slibben de wegen dicht. Daarom is er sterk openbaar vervoer nodig. Bovendien hebben veel inwoners van de Maritiemwijk geen auto. Met de tram zullen ze zich vlot kunnen verplaatsen.

De tweede tramlijn verbindt het Rogierplein met het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek.

Tegen wanneer?

Binnen vijf à zes jaar zouden de lijnen operationeel moeten zijn.

Foto: tram MIVB (reporters)