Veilig oversteken aan de Ninoofsepoort vanaf midden november!

vrijdag 28 oktober 2011
Terug naar overzicht

Veilig oversteken aan de Ninoofsepoort vanaf midden november!

Vanaf midden november zullen fietsers en voetgangers eindelijk de Ninoofsepoort veilig kunnen oversteken. De werken voor de tijdelijke heraanleg van de Ninoofsepoort starten op 1 november. 

”Dit punt is voor de zwakke weggebruiker momenteel levensgevaarlijk”, zegt schepen van Mobiliteit Jef Van Damme. “Het is een drukke verkeersader waar auto’s voorbijrazen en waar er amper fiets- en zebrapaden zijn. Daarom heb ik aan het Brussels Gewest gevraagd enkele aanpassingen uit te voeren waarbij meer fiets- en zebrapaden worden voorzien. Het zal dus binnenkort makkelijker zijn voor fietsers en voetgangers om van het mooi aangelegde fiets- en voetpad op de Nijverheidskaai naar de Henegouwenkaai te gaan en omgekeerd.”

Jef Van Damme stelt al gedurende 2,5 jaar regelmatig vragen aan minister Grouwels in verband met de tijdelijke en met de definitieve heraanleg van de Ninoofsepoort. Eindelijk wordt het plan van tijdelijke heraanleg zoals Grouwels het in maart van dit jaar aankondigde, uitgevoerd.

Op de definitieve heraanleg is het nog even wachten, ook al zijn er al concrete stappen gezet: het openbaar onderzoek hiervan is afgerond. De heraangelegde Ninoofsepoort mét park zou er in 2013 moeten zijn.