Wat wil jij later worden?

donderdag 05 juli 2018
Terug naar overzicht

Wat wil jij later worden?

Elke dag zijn er in Molenbeek mensen aan de slag die met hun positieve energie het leven beter maken. Damienne, leerkracht in de GO! for Business middelbare school (vroeger: de Toverfluit) is één van hen. 

Damienne staat op het kaartje waarmee ik en mijn team van sp.a-kandidaten op pad gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

Wie goed onderwijs genoot, kan voort in de wereld. De wijde wereld is maar een klik ver. We staan in contact met mensen van overal. Maar de wereld is ook complex. Niet alles voor waar aannemen, kritisch denken, ontdekken waar je goed in bent en dat ook ontwikkelen,… Dat krijg je met goed onderwijs onder de knie. En niet te vergeten, een diploma is de opstap naar een goede baan.

Goed onderwijs betekent voor sp.a Molenbeek: 

Op maat van elk kind

Onderwijs op maat en de behoeften van elk kind. Dat wil zeggen: extra begeleiding en differentiatie voor wie het nodig heeft. Zowel voor wie een duwtje in de rug als voor wie uitdaging nodig heeft. Op onderwijs besparen zoals de huidige Vlaamse overheid deed is geen optie.

Propere lucht en veilige omgeving

Autoluwe of -vrije schoolomgevingen, zonder sluipverkeer. Kinderen moeten zorgeloos naar school kunnen, met de fiets of te voet, in propere lucht. Ook in de school zelf moet propere lucht evident zijn. Minder auto’s dus.

Elk kind een stoel, elke klas een leerkracht

Voor elk kind een stoel en voor elke klas een vaste leerkracht. 

In het verleden bouwde ik een nieuwe passiefbouwschool aan het Weststation (school de knipoog). Maar naast het capaciteitsprobleem, is er nu ook een leerkrachtenprobleem. De Brusselse context is niet simpel. Leerkrachten houden het niet vol. Het verloop is groot. 

Wij willen meer Brusselaars aanmoedigen om leerkracht te worden. Wie vertrouwd is met de Brusselse context, zal er ook beter kunnen lesgeven.