Werf Ninoofsepoort: chaos troef

maandag 24 september 2018
Terug naar overzicht

Werf Ninoofsepoort: chaos troef

De heraanleg van de Ninoofsepoort met park is volop gaande. Alleen zijn de werfcoördinatie en communicatie door bouwheer Beliris catastrofaal.

Grote werken zorgen voor overlast, dat is een feit. Alleen, de werf aan de Ninoofsepoort wordt afschuwelijk slecht aangepakt. Voor de buurtbewoners is het een dagelijkse lijdensweg. Er zijn sluikstorten van velerlei aard, wagens parkeren fout en staan op zebrapaden, boetes blijven uit, voetpaden worden opgebroken zonder informatie vooraf. Kortom, het is één grote chaos.

Het park moet er komen. Dat trek ik niet in twijfel. Dat een werf nooit gemakkelijk is en voor overlast zorgt, daarvoor brengen veel mensen begrip op. Maar dat er zo onzorgvuldig tewerk wordt gegaan? Dat hoeft niemand te pikken.

Waarom grijpt het gemeentebestuur niet in? Burgemeester Schepmans van Molenbeek en Didier Reynders, federaal minister verantwoordelijk voor Beliris, zijn nochtans allebei politici van MR. Ze zouden makkelijk kunnen overleggen en ingrijpen. Ze laten liever betijen. Het ontbreekt deze politici aan dadendrang. De buurtbewoners betalen de prijs.

foto: sluis Molenbeek, vlakbij Ninoofsepoort (door Jean-Paul Rémy via flickr)