Werken aan Belle-Vue gestart!

vrijdag 09 december 2011
Terug naar overzicht

Werken aan Belle-Vue gestart!

De werken aan de meer dan 17.052m² grote brouwerij Belle-Vue zijn van start gegaan. Tegen 2013 moet er een hotel in gehuisvest zijn, enkele polyvalente ruimtes en een café/restaurant.

De werken aan de oude Belle-Vue brouwerij zijn deze week gestart. Momenteel wordt er gewerkt aan het gedeelte dat eigendom is van een privé-investeerder. Die wil er een hotel in onderbrengen van ongeveer 150 kamers en enkele polyvalente ruimtes. Er komt ook een café/restaurant.

“Het is goed dat er op deze enorme site horeca-activiteit zal zijn”, zegt Jef Van Damme, schepen in Molenbeek. “De site ligt eigenlijk vlakbij het centrum van Brussel en is in die zin een uitstekende uitvalsbasis voor een toeristisch bezoek aan Brussel. Bovendien was er totnogtoe nog geen hotel in Molenbeek.”

De gemeente Molenbeek heeft ook een deel van het Belle-Vue-gebouw gekocht en zal haar gedeelte laten ombouwen tot een hotel waar een sociaal project aan gekoppeld wordt  Het gaat om een opleidingstraject in de horeca en het toerisme dat jaarlijks een 70-tal mensen zal opleiden. De deelnemers aan het tewerkstellingsproject kunnen dan ervaring opdoen in het hotel.

De werken aan het gedeelte van de privé-investeerder zijn dus nu begonnen en zouden in mei 2013 moeten beëindigd zijn.