Werken kleine ring lopen vertraging op

woensdag 15 februari 2012
Terug naar overzicht

Werken kleine ring lopen vertraging op

“Er zijn veel te veel administraties die bij grote werken betrokken zijn, en dat zorgt voor vertraging.” Dit zegt Jef Van Damme, Brussels Parlementslid. Hij haalt hiervoor het voorbeeld aan van de werken aan de Nieuwpoortlaan langs het kanaal aan de kleine ring.

Vorige week stond er in La DH een artikel over Jef Van Damme en sp.a Brussel-militant Ans Persoons die de trage vorderingen van de werken aan de kleine ring op de Nieuwpoortlaan langs het kanaal aanklagen.

Jef Van Damme: “De werken zijn in 2009 begonnen. Normaal gezien moesten ze eind 2011 afgewerkt zijn. Nu blijkt dat het waarschijnlijk zal duren tot september 2012. En dat terwijl verschillende andere werken van deze werf afhangen. Ik vind die vertraging echt onaanvaardbaar.”

Jef Van Damme wijst de vele verschillende actoren aan als schuldige voor de vertraging: “Het is Beliris- een federale administratie die geld voorziet voor investeringen in Brussel-  die dit deel van de werf moet leiden, en dan komt er ook nog het Brussels Gewest tussen en de Stad Brussel. Het zou veel simpeler zijn mocht er al een van deze administraties wegvallen. Dus als Beliris gewoon het geld zou storten aan het Brussels gewest, zou dit de zaak al veel vereenvoudigen. Alleszins moet Beliris beter geïntegreerd worden in de gewestelijke administratie. Want de werf aan de Nieuwpoortlaan is niet de enige die vertraging oploopt.”

Bekijk het volledige artikel hier: http://www.dhnet.be/dhjournal/archives_det.phtml?id=1228102

Bekijk een artikel verschenen in De Standaard hier: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=9I3M3BB5