Werken Ninoofsepoort van start

maandag 07 maart 2016
Terug naar overzicht

Werken Ninoofsepoort van start

Vandaag begonnen de afbraakwerken op het verlaten terrein op de Ninoofsepoort. Het is de start van een groots herinrichtingsproject. Het moet de doorstroom van het openbaar vervoer verbeteren, meer groen integreren in een dichtbevolkte buurt en meer veiligheid creëren voor voetgangers en fietsers. Jef: ‘Hoog tijd. De Ninoofsepoort is al veel te lang een desolate plek.’

Momenteel is de eerste fase van dit project, de afbraak- en saneringsfase, aan de gang. In januari werd van start gegaan met de asbestverwijdering uit de oude gebouwen op het braakliggende terrein tussen de Ninoofsesteenweg en de Industriekaai. Die gebouwen worden afgebroken en zullen plaats maken voor het toekomstige park. Na de afbraak volgt nog een bodemsanering. Deze eerste fase zou eind van het najaar 2016 rond moeten zijn. Daarna kan de eigenlijke heraanleg van start gaan.

Jef: ‘Brusselaars hebben nood aan groen in de buurt. Want al zijn er veel groene ruimten in Brussel, ze zijn ongelijk verdeeld over het grondgebied van ons gewest. Aangezien veel Brusselaars geen wagen hebben, moeten ze zich te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer verplaatsen. Net dat gaat de heraanleg van de Ninoofsepoort verwezenlijken: meer groen in de buurt en een duidelijke verkeerssituatie waar elke weggebruiker (en de zachte weggebruiker in het bijzonder) baat bij zal hebben.

 

Lees ook de eerdere post van Jef hier, hier, hier, hier en hier